Ansys, Fluent Web UI Arayüzü

Ansys, Fluent Web UI Arayüzü


Ansys, yeni Fluent Web UI arayüzünü tanıttı. Bu web tabanlı teknoloji, kullanıcıların simülasyonlara herhangi bir cihazdan uzaktan erişmelerini sağlıyor. Fluent Web UI, çok sayıda GPU ve bulut bilişim yeteneklerinden yararlanarak büyük ölçekli paralelleştirmeyi destekliyor. Bu sayede güç tüketimini azaltıyor ve simülasyon hızını 10 kata kadar artırıyor.

Ana Özellikler:

  • Ansys Fluent Web kullanıcı arayüzü (UI), kullanıcıların bulut üzerinde çalışan simülasyonlarla herhangi bir yerden, herhangi bir cihazdan uzaktan etkileşim kurmasını sağlar.
  • Arayüz, çok sayıda GPU ve bulut bilişim yeteneklerinden yararlanarak büyük ölçekli hesaplamalı akışkanlık dinamiği (CFD) simülasyonlarının paralel olarak yürütülmesini destekler. Bu sayede güç tüketimi azalır ve simülasyon hızı 10 kata kadar artar.

Avantajları:

  • Bulut üzerinde veya şirket içi yüksek performanslı bilgi işlem kümelerinde simülasyonları çalıştırma, kontrol etme ve izleme imkanı.
  • Otomotiv motor kapağı altı ısı transferi, gaz türbini simülasyonları ve havacılık uygulamaları için dış aerodinamik gibi çeşitli CFD uygulamaları için daha hızlı bilgi edinme.
  • Ansys Discovery Burst ve Ansys SimAI gibi diğer Ansys çözümleriyle birlikte kullanılabilme.

Kullanıcı Yorumu:

  • Leonardo Helicopters'ın aerodinamik uzmanı Francesco Manara, "Ansys Fluent'in yerel GPU çözücüsünün gücünden yararlanma yeteneğimiz, tipik donanım kaynaklarının çok daha azını kullanarak bize önemli miktarda zaman kazandırdı." dedi. "Örneğin, geleneksel Ansys CPU çözücüsü ile aynı güvenilirlik seviyesinde gövde yükleri için dış aerodinamiği değerlendirmek istedik. Yerel GPU çözücüsü ile modelimizi CPU çözücüsüne kıyasla yalnızca üçte bir donanım kaynağı kullanarak 2,6 kat daha hızlı çalıştırdık."

Ansys Görüşü:

  • Ansys ürünlerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Shane Emswiler, "Müşterilerimiz, yerel GPU çözücülerimizi ve yapay zeka çözümlerimizi bulut ortamında veya şirket içinde kullanarak otomotivden havacılığa kadar çeşitli endüstri uygulamalarında önemli zaman tasarrufu sağlayabilirler." dedi. "CFD simülasyonlarının inanılmaz derecede zaman ve kaynak yoğun olabileceği bir sır değil, ancak müşterilerimiz hata payının çok az olduğu sıkı zaman çizelgeleriyle çalışıyorlar. Fluent Web UI'nin sağladığı sorunsuz bağlantı, karmaşık projelerin takviminde kalmasına yardımcı olurken, tasarımcıların simülasyonu herhangi bir cihazdan gerçek zamanlı olarak izleyerek daha iyi kararlar almalarını sağlar."