AlphaSTAR Corporation, dünya çapında havacılık, otomotiv, savunma ve enerji endüstrilerinde katmanlı üretim, malzeme modelleme ve gelişmiş kompozit yapıların analizi için yenilikçi fizik tabanlı simülasyon yazılım teknolojileri sunmaktadır. Yorulma, dayanıklılık ve hasar toleransında benzersiz yetenekler sunan araçlarımız, deneysel testlerden son ürün üretimine kadar tasarım döngüsü boyunca mühendisleri destekleyecektir. AlphaSTAR'ın ekibi gelişmiş malzeme ve yapıların test edilmesi, simülasyonu ve hesaplamalı analizinde otuz yılı aşkın konu uzmanlığından yararlanmak için birlikte çalışan malzeme bilimcileri, eğitimciler ve endüstri profesyonellerinden oluşur.

 


MCQ

MCQ (Material Characterization & Qualification) - sonlu elemanlar analizi için girdi olarak malzeme özelliklerini karakterize etmek ve nitelendirmek için mühendislere gelişmiş analitik araçlar sağlayan bir malzeme modelleme araç setidir. Standart ASTM testlerinin, lif hacminin, yoğunluğunun, reçine içeriğinin ve boşluk hacminin sonuçlarından başlayarak, MCQ, üretim anormalliklerini, kusurların etkisini, karmaşık mimarileri, ortamın etkisini ve saçılmayı dikkate alırken liflerin ve matrisin yerinde bileşen özelliklerini tersine mühendislik yapar. Daha sonra, MCQ laminatı (test kuponu) yeniden oluşturur ve standart ve kullanıcı tanımlı başarısızlık kriterlerini kullanarak testlere karşı etkin özellikleri kalibre eder.


GENOA MS-PFA

GENOA, mühendislere gelişmiş kompozit malzemeleri ve yapıları karakterize etmek ve nitelendirmek için tahmine dayalı hesaplama teknolojisi sağlayan bir dayanıklılık ve hasar toleransı, aşamalı arıza ve güvenilirlik yazılımıdır. GENOA'nın gerçek De-Homojenize Çok Ölçekli Progresif Arıza Analizi sayesinde mühendisler, statik, yorulma, darbe ve çevresel yüklere maruz kalan gelişmiş malzemeler ve kompozit yapılar için makro, mikro ve nano düzeylerdeki arızaları değerlendirebilirler. Kapalı form, homojenlikten arındırılmış, analitik bir metodoloji kullanan yazılım, arızanın doğru bir şekilde değerlendirilmesi ve test azaltma ile sonuçlanan yapı taşı stratejileriyle entegre edilmiştir. GENOA'nın hasarı, kırılma başlangıcını ve gelişimini değerlendirme, hasar ve kırılma mekaniğini entegre etme ve hasar katkısı yüzdesini belirleme yeteneği, onu gelişmiş yapısal tasarım için benzersiz bir araç haline getirir.


GENOA 3DP SIMULATION

GENOA 3DP SIMULATION, son hali 3D baskılı parçalarla ilişkili net şekli, artık gerilimi, deformasyonu, hasar başlangıcını ve yayılmayı doğru bir şekilde tahmin etmek için 3D baskı sürecini simüle eden bir eklemeli imalat tasarım aracı ve yazılım paketidir. Gelişmiş Çok Ölçekli Progresif Arıza (küresel/yerel) modelleme ve analiz yöntemleri, üretim anormalliklerini ve diğer usulsüzlükleri ve verimsizlikleri mikrodan makro boyutlara kadar ölçekler. Daha da önemlisi, GENOA 3DP Simulation, son kullanıcıya, ağırlığı azaltmak, hurda oranını azaltmak, performansı artırmak ve spesifikasyonu karşılamak için yapısal bir ağ oluşturma, analiz yapma ve yapıyı optimize etme yeteneği sağlar.