RECURDYN, hem rijit hem de elastik parçaları içeren sistemlerin dinamik davranışlarını analiz etmek için kullanılan bir mühendislik yazılımı teknolojisidir. Rijit parça hareketi analizleri (Çoklu Cisim Dinamiği) ile elastik parça hareketleri, gerilme ve deformasyon analizlerini (Sonlu Elemanlar Metodu) birleştirir. RECURDYN çözücüsü bu iki komponenti tek çözücüde birleştir. Bu da RECURDYN’a ortak simülasyon ile elde edilebileceğinden çok daha hızlı ve çok daha güçlü bir çözücü sağlar. RECURDYN yazılımları, otomotiv, savunma, havacılık, uzay ve gemi yapımı endüstrileri gibi birçok alanda kullanılmaktadır.
RECURDYN Analiz Kabiliyetleri;

  • Rijit ve Elastik Çoklu Cisimler Dinamiği Analizleri
  • Kinematik Analizler
  • Statik Analizler
  • Design Studies and Design of Experiments
  • Hassasiyet Analizleri
  • Titreşim (Lineer) Analizleri


Tire & Suspension

 

RECURDYN/Tire&Suspension,
otomobil çeşitli arazilerde çalışırken lastiğe ve süspansiyona gelen titreşim karakteristiğini analiz etmek için kullanılır.

 


Gear

 

RECURDYN/Gear, karmaşık dişli çark sistemlerinin kolaylıkla modellenmesini ve analizini sağlar.
RECURDYN/Gear, titreşim karakteristiklerini ve kullanıcı tanımlı boşluk ve tolerans dikkate alınarak dişli dişleri arasındaki gerçek temas karakteristiğinden kaynaklanan Dinamik İletim Hatalarını analiz etmek için kullanılır. Ayrıca işlem sonrası fonksiyonu temas noktalarında her bir zaman adımında temas normal kuvvet ve sürtünme kuvvet bilgilerini incelemeyi sağlar.


Engine

 

RECURDYN/Engine modülü, içten yanmalı motor sistemlerinin ana komponentleri olan subap, piston ve krank milleri için çarpıcı bir şekilde modelleme ve analiz kolaylığı sağlamaktadır. Bu da son derece gerçekçi motor modellerini hızlı ve kolay bir şekilde oluşturmayı ve analiz etmeyi sağlamaktadır.


Valve

 

RECURDYN/Valve modülü subap mekanizması sistemi için tasarım ve analiz kabiliyetine sahiptir. Subap mekanizması grubu oluşturmayı otomatikleştirmektedir. Bu modül çeşitli subap türlerini ve eksantrik milleri desteklemektedir.

 


Piston

 

RECURDYN/Piston modülü motor piston sistemini otomatikleştirir.
Bu modül piston ve silindirlerin temas analizleri için tasarlanmıştır. Piston pimi ile biyel kolu arasında ya da piston pimi ile piston arasında elasto-hidrodinamik rulmanlarının yağlama özelliklerini modelleyen bir rulman analizi gerçekleştirebilir. Bu modül için ayrıca RECURDYN//EHD modülü de gereklidir.

 


Crank

 

RECURDYN/Crank modülü krank milleri, denge milleri ve volanlar gibi tahrik mili ile ilgili parçaların oluşturulmasını otomatikleştirir.

 


Belt

 

RECURDYN/Belt modülü, basitten karmaşığa üç boyutlu kayış tahrik sistemlerini modellemeyi ve simule etmeyi kolaylaştırır.

 


Chain

 

RECURDYN/Chain modülü zincir sistemi tanımlama sürecini otomatikleştirir ve zincir dişlileri, makaralar, kılavuz raylar ve yan korumalar gibi standart zincir parçalarını destekler. Makaralı zincirler ve sessiz zincirler bu modülde modellenebilir ve analiz gerçekleştirilebilir.


HM Track – Paletli Araç Modülü

 

RECURDYN Track HM modülü, tank gibi hareketli araçların, askeri araçlarda kullanılan personel taşıyıcıların veya kar motosikletleri gibi eğlence araçlarının modellenmesini sağlar. Paletli araçların ana unsurları modül içerisinde sağlanır ve kullanıcı optimize edilmiş çözücü ile hızlı analizi gerçekleştirilebilir.


LM Track- Paletli Araç Modülü

 

RECURDYN Track LM (Track Low Mobility) modülü, iş makinaları ve ağır sanayi makinalarının modellenmesinde ve simülasyonunda kullanılır. Araçların ana unsurları modül içerisinde sağlanır ve kullanıcı optimize edilmiş çözücü ile hızlı analizi gerçekleştirilebilir.