İnşaat Mühendisliği Projeleri için mevcut olan en gelişmiş, kapsamlı ve saygın sonlu elemanlar analiz ve tasarım yazılımı. Sistem, Ansys'nin (ISO-9001) son teknoloji ürünü genel amaçlı yapısal analiz özelliklerini CivilFEM'in üst düzey, inşaat mühendisliğine özgü yapısal analiz yetenekleriyle birleştirerek, onu çok çeşitli inşaat mühendisliği projeleri (enerji santralleri, köprüler, tüneller, tekil binalar, açık deniz yapıları vb.) için benzersiz ve güçlü bir araç haline getirir.
Her iki program da tamamen entegre olduğundan, CivilFEM benzersiz bir yazılım olarak çalışan ANSYS tarafından desteklenen her türlü gelişmiş analizi (dinamik, statik, doğrusal ve doğrusal olmayan) destekler. CivilFEM, CivilFEM INTRO adlı genel bir üründen ve isteğe bağlı olarak CivilFEM INTRO'ya eklenebilen Geotechnical, Bridges and Civil Non-Linearities, Advanced Prestressed Reinforced Concrete modülleri gibi özel inşaat mühendisliği ihtiyaçlarına ilişkin özel modüllerden oluşan modüler bir tasarıma sahiptir.
CivilFEM Multidiscipline, kullanıcılara tüm inşaat mühendisliği ihtiyaçlarına uygun eksiksiz bir çözüm sunan, CivilFEM için geliştirilmiş tüm özel modülleri (INTRO, Geotechnical, Bridges and Civil Non-Linearities, Advanced Prestressed Reinforced Concrete) içerir.