Ansys Additive Solutions

 

Additive Prep Bağımsız Yapı Kurulumu/Hazırlığı çözümü STL Dosya Onarımı ve Geometri Manipülasyonu Parça Yerleştirme ve Destek Oluşturma Oryantasyon Kılavuzu ve Sihirbazlar Dahili SpaceClaimand, bağımsız bir ürün olarak satın alınabilir. Additive Print Metal Eklemeli Üretim Proses Simülasyonu, Metal Toz Yatak Füzyon (PBF) Proses Simülasyonları, Bozulma Telafisi Oluşturma Hatası Tahmini, Additive Science Malzeme Mikroyapı Tahmin Yetenekleri, Küratörlü Malzeme Özellik Veritabanları, Tahıl Morfolojisi Tahminleri Erime havuzu ve Porozite Tahmini Workbench Additive.


Ansys Mechanical

 

 

Yapısal, termal, akustik ve diğer etkiler için amiral gemisi sonlu elemanlar analizi (FEA) yazılımı,

Lineer statiklerden, lineer olmayan materyaller içeren komplike geçici simülasyonlara uzanan uygulamalar için kullanılabilir, Kullanıcı dostu çizelge temelli grafik arayüzü, amaçları etkili biçimde karşılayan ideal geometrik şekilleri bulmayı sağlayan yerleşik topoloji optimizasyonu, Elektriksel, Akışkan ve Sistemsel alanlar içerisinde güçlü çift yönlü bağlantılar kuran Ansys araçları.


Ansys LS-Dyna

 

Çok kısa bir zaman aralığında ağır yüklere tabi tutulan parçaları/bileşenleri simüle etme kabiliyetine sahip bir açık analiz aracı, Otomotiv kaza testleri, spor darbesi(sport impact), metal bükülmesi vb. uygulamaları içerir. Ansys Mechanical ile entegre çalışır, işlem öncesi ve sonrası için kullanımı kolay bir arayüz sunar.


Ansys Autodyn

 

Darbe, düşürme testi, patlamalar ve dahası gibi anlık olayları modeller. Yerleşik yapısal ve akışkan çözücüleri sayesinde maddenin bütün halleri arasındaki komplike etkileşimler için çözümler sunar. Büyük materyal deformasyonu ve kırılmalarından şok dalgası yayılımına kadar her şeyi simüle edebilir. Düşürme testi veya darbelerin montajlı bir ürün üzerindeki etkilerini isabetli biçimde yakalar. (Ansys Mechanical ile bağlantılı)


Ansys nCode

 

Bileşenlerin montajlı veya tekil halde yorulma ömrünü hesaplar. Ömür tahmini ve hasar analizi yapmak için sonlu elemanlar analizinden (FEA) gelen gerilim/gerinim bilgilerini kullanır. Komplike gerçek-dünya yükleme görevi döngülerinden yorulma süresi verilerini sentezler.